• Time Car | Rent a Car in Chania, Heraklion, Crete
  • Rent a car in Chania
  • Rent a car in Heraklion

Ο απόλυτος οδηγός για τα Χανιά

Η πόλη των Χανίων, η δεύτερη μεγαλύτερη της Κρήτης, σας προσκαλεί να εξερευνήσετε κάθε μικρή γωνιά της και δρόμο της. Σε αυτήν την πόλη, μπορείτε να κάνετε και να δείτε πολλά πράγματα που σίγουρα θα σας μαγέψουν. Στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε τα γραφεία μας, επισκεφθείτε μας για να σας βοηθήσουμε με οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε.

Πιθανότατα πιστεύετε πως δύο με τρεις ημέρες είναι αρκετές για να γνωρίσετε αυτήν την πόλη, αλλά πιστέψτε μας ότι πρέπει να μείνετε περισσότερο από μια εβδομάδα για να την απολαύσετε όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο. Γραφικά σοκάκια, βενετσιάνικα αρχοντικά και πολλά άλλα κρυμμένα διαμάντια σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε περπατώντας στους πλακόστρωτους δρόμους της Παλιάς Πόλης.

Μετά τη βόλτα στην Παλιά Πόλη και την επίσκεψή σας στην περιοχή Τοπανά, όπου συγκεντρώθηκαν οι Χριστιανοί όταν οι Τούρκοι εγκαταστάθηκαν στο ανατολικό τμήμα της πόλης, θα πρέπει να επισκεφθείτε το Παλιό Λιμάνι και τον αιγυπτιακό φάρο που χτίστηκαν από τους Ενετούς. Αξίζει να περπατήσετε κατά μήκους του βραχίονα για να απολαύσετε την υπέροχη θέα και να φωτογραφηθείτε με θέα το φάρο. Δυστυχώς, ο ίδιος ο φάρος είναι κλειστός και δεν μπορείτε να ανεβείτε στον πύργο.

Γύρω από το παλιό λιμάνι, θα βρείτε πολλές πιθανές επιλογές για φαγητό, καφέ, παραδοσιακές ταβέρνες, όλα τα είδη των καταλυμάτων, καθώς και παλιά κτίρια, μουσεία, εκκλησίες και καταστήματα χειροτεχνίας. Πρώτα απ’ όλα, επισκεφθείτε το «Γιαλί Τζαμί», το κτίριο στη μέση του Παλιού Λιμανιού και ένα από τα πιο διάσημα μνημεία στα Χανιά. Το «Γιαλί Τζαμί» ήταν το πρώτο τζαμί που χτίστηκε από Οθωμανούς στην Κρήτη και ήταν ένας μουσουλμανικός τόπος λατρείας μέχρι το 1923. Το στυλ αρχιτεκτονικής του κτιρίου είναι αραβικό και χρησιμοποιείται πλέον για εκθέσεις τέχνης.

Επισκεφθείτε το υπέροχο Ναυτικό Μουσείο από την άλλη πλευρά του λιμανιού, στην είσοδο του ιστορικού φρουρίου «Φιρκά». Έχει μια μόνιμη συλλογή περίπου 2.500 εκθεμάτων, οργανωμένα με χρονολογική σειρά και αξίζει να το επισκεφτείτε. Το μουσείο δεν είναι απευθύνεται αποκλειστικά σε ναυτικούς, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να μάθουν σε λιγότερο από μια ώρα όλο το ναυτικό παρελθόν της Κρήτης.

Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στη θέση της Ενετικής Μονής του Αγίου Φραγκίσκου στην οδό Χαλίδων. Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει ευρήματα από ανασκαφές σε διάφορες περιοχές της πόλης και καλύπτουν την ιστορία των Χανίων από τη Νεολιθική περίοδο μέχρι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Επισκεφθείτε τα Ταμπακαριά, ανατολικά των Χανίων, μια ιστορική περιοχή που φιλοξένησε βυρσοδεψεία, τις μικρές δερμάτινες βιοτεχνίες που παρέμειναν ενεργές μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Η περιοχή επιλέχθηκε επειδή ήταν μόλις λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης και βρισκόταν δίπλα στη θάλασσα. Το νερό χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία και την απαλότητα του δέρματος. Τα Ταμπακαριά αποτελούν ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα που αξίζει πραγματικά να το επισκεφτείτε και να το θαυμάσετε.

Επισκεφθείτε τη Συναγωγή Etz Hayyim, το μοναδικό εβραϊκό μνημείο που σώζεται στην Κρήτη. Στη συναγωγή, μπορείτε να βρείτε μία βιβλιοθήκη 4.500 τόμων, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους ιστορίας του Εβραϊκού λαού, καθώς και του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού, του Ισλάμ και του κόσμου.

Αν θέλετε να θαυμάσετε την υπέροχη θέα της πόλης, επισκεφθείτε τους Τάφους των Βενιζελων σε μια εξαιρετική τοποθεσία στο λόφο του Προφήτη Ηλία, λίγα μόλις λεπτά από τα Χανιά.

Εάν είστε τυχεροί, θα πετύχετε πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον δήμο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Διάφορες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις είναι διαθέσιμες στους δημόσιους κήπους και στο υπαίθριο θέατρο της πόλης.

Εγγραφή ενημερωτικού δελτίου

Loading